Gladheidbestrijders hebben het druk

Foto: Helmond.nl

Op zaterdag 27 december heeft het flink gesneeuwd in Helmond. De gladheidbestrijders van Blink werken met man en macht om de belangrijkste wegen en fietspaden sneeuwvrij te maken.

De gladheidbestrijders van Blink (een samenwerkingsverband van gemeente Helmond en Sita) werken met strooiwagens met sneeuwschuivers voor de wegen. Voor de fietspaden worden speciale borstelmachines inzet (te zien de foto rechts). Eerst worden de hoofdroutes sneeuwvrij gemaakt. Dit zijn de belangrijkste wegen en fietspaden. Daarna volgen de aanvullende routes. Hieronder kunt u de strooiroutes bekijken.

Kans op gladheid door bevriezing

Zaterdagavond 27 december is er kans op gladheid door bevriezing. De (smeltende) sneeuw bevriest, zodra de temperatuur onder het vriespunt komt en dit kan voor gladheid zorgen. Houd u daar rekening mee als u de weg op gaat.

Gratis strooizout verkrijgbaar bij de Milieustraat

De gemeente roept inwoners op om de stoep voor hun huis sneeuwvrij te maken. Zo kunnen mensen – denk ook aan minder validen en ouderen – veilig over de stoep lopen. Om de stoep sneeuw- en ijsvrij te maken, kunt u gratis strooizout krijgen bij de Milieustraat aan de Gerstdijk 1 (bedrijventerrein BZOB). Neem zelf een emmer of zak mee om het zout in te doen. Zaterdag is de Milieustraat geopend van 8.30 tot 16.00 uur.