Bekendmaking Prins Briek XLII en Prins Briekske der Keiebijters

Foto: Helmond Nieuws

Het Keiebijters carnavalsjaar, met als motto ‘Ut blie kriebele…!’, staat weer te beginnen. Dit is echter niet mogelijk voordat de geüniformeerden compleet zijn met hun nieuwe Hoogheid. De Keiebijters willen iedereen uitnodigen om op zaterdag 10 januari om 14.00 uur aanwezig te zijn bij de bekendmaking van de persoon die zich dit jaar Prins Briek XLII mag noemen. Locatie is het plein voor het Kasteel van Helmond.

Naast de Keiebijters, met hun voltallige bestuur en het college van oud-Prinsen, zijn ook alle andere Helmondse carnavalsverenigingen aanwezig bij dit officiële moment. Zij zullen, samen met het Helmondse publiek, Prins Briek XLII hartelijk welkom heten in het feest van ‘t Helmondse carnaval. Geloof maar dat het al die tijd ‘blie kriebele’ bij de nieuwe Prins.

Hints- en Prinseroaje
Ook bij de mensen die dit jaar meegedaan hebben aan het Hints- en Prinseroaje, zal het deze middag ‘kriebele’. De kersverse Prins Briek XLII maakt de prijswinnaar direct bekend. Hij of zij zal een prinsheerlijk jaar tegemoet gaan dankzij de talloze prijzen die beschikbaar zijn gesteld door de Roajschenkers.

Keiebijters Kletstoernooi
Aansluitend houdt Prins Briek XLII zijn receptie in Hoftempel West-Ende, Steenweg 1 in Helmond, waar iedereen de gelegenheid heeft om hem te feliciteren. ’s Avonds gaat het befaamdeKeiebijters Kletstoernooi om stipt 20.00 uur van start in De Traverse, Steenweg 19 in Helmond. In totaal gaan een twaalftal kletsers, verdeelt over 4 avonden, strijden om de titel Opperkletsmajoor 2015. Op www.keiebijters.nl kunt u online kaarten bestellen voor één van deze avonden.

Bekendmaking Prins Briekske
Zondagmiddag 11 januari 2015 vindt er in Hoftempel West-Ende vanaf 14.00 uur een groot jeugdfeest plaats met dit jaar als thema ‘het circus’. Iedereen is hierbij van harte welkom. Entree is gratis. Tijdens deze middag wordt er door de jeugd diverse acts ingestudeerd en voorgedragen. Dit alles leidt spelenderwijs tot de climax van het bekend maken wie dit jaar de jeugd voor zal gaan als Prins Briekske.

Kijk voor meer informatie op www.keiebijters.nl.