Waar doen vrouwen het ‘t liefst

Foto: Helmond Nieuws YT

Nee we hebben het niet over seks, we hebben het hier over televisie kijken. Gemiddeld kijken Nederlanders per dag drie uur televisie en doen dat tegenwoordig op de gekste plekken, maar nog altijd het liefst op de bank. 77 procent van de mensen zegt dat in een onderzoek van marketingbureau Multiscope.

Wat opvalt is dat de tweede keus voor mannen de stoel is (27 procent), terwijl vrouwen duidelijk de voorkeur geven aan het bed (24 procent).

Hoewel de meerderheid van de Nederlanders (88 procent) gewoon tv-programma’s kijkt via hun vertrouwde televisie, zijn het vooral de jongeren die de voorkeur geven aan alternatieve beeldschermen. Uit het onderzoek blijkt dat met name de laptop favoriet is (23 procent).

Vijftigplussers zijn van alle leeftijdsgroepen het meest verknocht aan een televisiestoel en bijna de helft van de jongeren kiest het bed als favoriete plek, na de traditionele bank.

Uit hetzelfde onderzoek blijkt dat geluid van andere mensen de grootste irritatiefactor is tijdens het zappen: geklets, gesmak, of het geluid van een stofzuiger is volgens 21,4 procent van de ondervraagden het meest storend.

Op nummer twee staat een slechte verbinding van de tv-aanbieder (20,8 procent) gevolgd door zonlicht dat van buiten op de tv schijnt (19 procent) en een oncomfortabele zithouding (9,9 procent).