Info avond over de verandering in de zorg

Foto: Helmond Nieuws

Sinds 1 januari is er veel veranderd in de zorg. De gemeente is nu verantwoordelijk voor alle (niet medische) zorg en ondersteuning thuis en alle vormen van jeugdhulp. Wilt u meer weten over de gevolgen van deze veranderingen? Kom dan op donderdag 15 januari aanstaande naar de informatieavond in wijkhuis Parkzicht in Dierdonk.

De avond is van 19.45 uur (inloop) tot 22.00 uur en is voor alle inwoners van Helmond. Want iedereen kan met zorg en ondersteuning voor zichzelf en/of familieleden te maken krijgen. Bijvoorbeeld ouders van kinderen die ondersteuning nodig hebben, mantelzorgers, inwoners die hulp nodig hebben bij het voeren van hun huishouding, mensen die hulp nodig hebben bij het verplaatsen in en om het huis en/of met vervoer en inwoners die behoefte hebben aan sociaal contact.

Medewerkers van de gemeente geven vanaf 20.00 uur presentaties over de veranderingen in jeugdhulp en zorg. Namens Savant/Zorgboog is er een presentatie door een verpleegkundige. Na de presentaties is er de gelegenheid om vragen te stellen.

De informatieavond wordt georganiseerd door de wijkraad Dierdonk, in samenwerking met de gemeente Helmond.  In Rijpelberg, Binnenstad/Centrum en in Helmond-West vinden de komende tijd ook dergelijke bijeenkomsten plaats.