Helmond Sport met 9 man sterk genoeg

Foto: Helmond Sport.nl

Helmond Sport heeft zijn eerste oefenwedstrijd in 2015 winnend afgesloten, tegen de Belgische Tweede Klasser (qua niveau te vergelijken met ‘onze’ Jupiler League) Patro Eisden-Maasmechelen werd met 2-1 gewonnen.

De zege was zeer opmerkelijk te noemen omdat het team van Jan van Dijk een uur lang in ondertal speelde, de twee Helmondse goals vielen zelfs met twee spelers minder.
In het eerste halve uur zag het er totaal niet naar uit dat deze oefenpartij zo bizar zou verlopen, de ongeveer 150 toeschouwers in het Lavans Stadion hadden (behalve de overvloedige regenval) alleen een schot op de paal gezien van de Belgische rechtsbuiten Martijn Stefani. Juanito Sequeira veroorzaakte de eerste echte opschudding, zonder enige aanleiding haalde hij op het middenveld Arif Avci van achteren neer, scheidsrechter Joey Kooij kon niet anders beslissen dan de rode kaart te voorschijn te halen. Opmerkelijk genoeg lukte met tien man wel wat met zijn elven niet was gelukt, namelijk een schot lossen op het vijandelijke doel. Sterker nog, rechtsback Gomez Nieto had eigenlijk de 1-0 moeten scoren, maar zijn inzet vanaf tien meter met links was te zwak.

Na de rust waren het de gasten die op voorsprong kwamen, een voorzet van Martijn Stefani werd door Maxim Geurden bij de eerste paal binnen getikt (58′ ;0-1). Toen HS vier minuten later met slechts negen man verder moest, Gomez Nieto kreeg een rode kaart toen hij met gestrekt been het duel inging, leek de wedstrijd te zijn beslist. Echter, na een lange pass vanuit de eigen verdediging van Sven v.d. Kerkhof kwam Roel v.d. Sande helemaal vrij voor doel, de Belgische keeper Kevin Debaty werd koelbloedig omspeeld (62′ ;1-1). Twee minuten later kwam HS zelfs op voorsprong, Stanley Elbers werd op de linkervleugel gelanceerd, en ondanks de enorme overmacht aan verdedigers wist hij Oumar Diouck bij de tweede paal te bereiken (74′ ;2-1). De nummer dertien van de Belgische Tweede Klasse wist (ondanks het numerieke overwicht) in de slotfase nauwelijks meer gevaarlijk te worden, de enige kans werd door een prachtige redding van Wouter v.d. Steen teniet gedaan.

HS speelt morgen opnieuw een oefenwedstrijd, in Someren is de plaatselijke eerste klasse amateur de tegenstander. De aanvang op Sportpark De Potacker is om vijf uur, de toegang is gratis.

bron : Helmond Sport