Jeugdig Helmond Sport wint van Someren

Helmond Sport heeft zaterdagvanavond de oefenwedstrijd in en tegen Someren met 0-3 gewonnen. Trainer Jan van Dijk had al zijn basisspelers uit de wedstrijd van gisteren tegen Patro Eisden buiten zijn selectie gelaten, met uitzondering van Sequeira.

De middenvelder die gisteren na 33 minuten uit het veld werd gestuurd, kreeg nu na een kwartier spelen de kans om de score te openen, maar stuitte op Someren (en ex-HS jeugd)keeper Maarten Werts. Nadat ook Van Geffen en Koot vrij voor doel hadden gemist, was het vlak voor rust Omar Diouck die een voorzet van Koot bij de tweede paal binnen tikte (41′ ;0-1).
Ook na rust had HS een overwicht tegen de eerste klasser amateur (die vorig seizoen nog in de hoofdklasse uitkwam en nu vecht tegen degradatie naar de tweede klasse), spits Marciano Duda verdubbelde halverwege de tweede helft de voorsprong. Voor de eindstand op het scorebord van het fraaie sportpark De Potacker zorgde Diouck (68′ ;0-3), nadat hij overigens al een paar opgelegde kansen had laten liggen.
A.s. vrijdag hervat HS weer de Jupiler League, in Sittard is Fortuna de tegenstander.

bron : Helmond Sport