Wat mist Helmond en kunnen we dit oplossen

Foto: Helmond Nieuws

Meer exclusieve restaurants (Stienen “liefst één met een Michelin-ster) Maar de horeca heeft het al zo zwaar! Grote winkelketens aantrekken is een must voor elk winkelcentrum, maar de beschikbaarheid in de drukste winkelstraat de Veestraat is minimaal, hier staat alleen nog het onbetaalbare grote pand van de oude Esprit leeg en dat moet een slordige 195.000 euro huur kosten per jaar.

Ook het pand waar de Ladysting voorheen in heeft gezeten, waar nu een tijdelijke executie verkoop winkel in is gevestigd staat te huur, na laatste berichtgeving was de huurprijs hier ook een slordige 150.000 euro per jaar. De twee slechtste delen van het centrum zijn de Markt (t.h.v. het Ameideplein) en de Kerkstraat, deze locaties staan er met veel leegstand niet goed bij, dit zal ongetwijfeld ook weer liggen aan de veelte hoge huren.

Hugo Molleman van Il Borgo staat helemaal achter de uitspraak van Stienen om meer restaurants in het centrum van Helmond te krijgen.

Hoge huren moeten tijdelijk door de verhuurders aangepast worden om het binnen 5 jaar weer op niveau te kunnen verhuren, zo is het voor nieuwe ondernemers makkelijker om te starten omdat de huren niet meteen je nek omdraaien.