Koninklijke onderscheiding voor Albert Nooijen

Foto: Helmond Nieuws

Albert Nooijen is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij ontvangt de koninklijke onderscheiding voor zijn jarenlange inzet voor de Helmondse Atletiek Club (HAC), Truckers Day Stiphout, de wijkraad Stiphout, de Fietsvierdaagse en het Lange Afstandswandelpad.

Burgemeester Blanksma-van den Heuvel reikt de onderscheiding uit. Albert Nooijen is geboren op 30 september 1945 in Aarle-Rixtel. Nu is hij woonachtig in Stiphout. Hieronder ziet u een overzicht van zijn verdiensten.

1995 tot 2013: Vrijwilliger/trainer/bestuurslid Helmondse Atletiek Club (HAC)

De heer Nooijen heeft vanaf 1995 leiding gegeven aan de oprichting en uitbouw van de lopersafdeling van HAC. Als trainer en coördinator heeft hij in de periode 1995-2008 een spilfunctie vervuld binnen deze belangrijke afdeling van de vereniging. Naast het verzorgen van looptrainingen en begeleiding van lopers onderhield hij de contacten met de Atletiek Unie. Verder was hij onder andere belast met het aantrekken van nieuwe trainers, het opzetten van loopevenementen en het geven van voorlichtingen en advies aan beginnende lopers en trainers. In de periode 2008-2013 heeft de heer Nooijen gefungeerd als bestuurslid, lid van de wedstrijdorganisatie en lid van de materialencommissie. In die hoedanigheid was hij binnen het bestuur contactpersoon naar de afdeling recreatieve lopers, was hij betrokken bij het samenstellen van het clubblad, het voorbereiden en organiseren van wedstrijden, hulp bij de Centrumloop en de Molenvencross, het onderhoud van de clubaccommodatie en het opzetten en uitvoeren van vele kleine en grote clubactiviteiten door het jaar heen.

2003 tot heden: Bestuurslid Stichting Truckers Day Stiphout

Vanaf 2003 is de heer Nooijen actief als bestuurslid van de Stichting Truckers Day Stiphout. Hij heeft binnen het bestuur als taakgebieden logistiek en vrijwilligers. Daarnaast is hij nauw betrokken bij het maken van het beleid. Het gaat daarbij om een veelvoud aan activiteiten die verricht moeten worden of waarvoor hij vrijwilligers moet aansturen. Bijzondere inzet levert de heer Nooijen bij de organisatie van de loterij bij het Playback Festival van de Truckers Day.

2000 tot heden: Vrijwilliger voor de Wijkraad Stiphout in de werkgroep Groen

Albert Nooijen zet zich al bijna 15 jaar in als vrijwilliger voor de Wijkraad Stiphout in de werkgroep Groen. Deze werkgroep onderhoudt zelf een deel van het groen in Stiphout en legt contacten met de gemeente.

2005 tot heden: Vrijwilliger bij het Lange Afstandswandelpad, Het Brabants Vennenpad

Sinds 2005 is de heer Nooijen als markeerder betrokken bij het streekpad Het Brabants Vennenpad, waar hij twee maal per jaar een deel van het pad naloopt en onderhoudt. In 2008 heeft hij de functie van materiaalman op zich genomen en in 2010 volgde ook nog het secretariaat.

2005 – heden: Vrijwilliger bij de Fietsvierdaagse

Sinds 1976 organiseert de gelijknamige stichting de Fietsvierdaagse De Peel met een startplaats in Stiphout. Naast zijn inzet voor het uitpeilen van de route is de heer Nooijen betrokken bij de voorbereidende vergaderingen.