Wat staat er te gebeuren in het centrum van Helmond

Foto: Helmond Nieuws

Onlangs is YES! Kapsalon geopend, Slijterij ‘t Pijpke opende aan de Smalle Haven haar tweede vestiging, Van Dal mode is van de Markt naar de Veestraat verhuisd, volop beweging in het centrum dus.

Maar ook vernieuwing en leegstand…

De tijdelijke kerstwinkel in het oude Esprit pand is aan het opruimen, het oude pand waar Van Haren schoenen heeft gezeten staat nog steeds leeg, Wema Fashion is overzijde en naar de begane grond verhuisd, maar de oude locatie boven Lunch & Zo staat nog te huur. Jeansclub heeft opheffingsuitverkoop en staat ook al even te huur. De kebab zaak naast Van Haren schoenen zal binnenkort openen, boven Van Haren schoenen zal vanaf 19 februari de Bristol haar nieuwe vestiging openen, de vestiging aan de Noord-Koninginnewal zal sluiten.

op De Markt staan veel panden leeg nabij het Ameideplein, de oude bibliotheek zal waarschijnlijk een invulling krijgen als mini-winkelcentrum voor startende ondernemers of kunstenaars die hier een soort van atelier gaan creëren.

De Elzaspassage heeft momenteel drie winkelruimtes leeg staan waar weinig animo voor is door de hoge huurprijzen, Halfords zal vrijdag leeggehaald gaan worden (faillissement), Four Sisters ( voorheen Benetton fashion) staat al maanden leeg en waar voorheen de Expo gevestigd zat zit al bijna een jaar geen winkel meer.

Lees [HIER] meer over Helmond 2.0