Helmond opent binnenkort een bedrijvencentrum voor starters in de detailhandel

Foto: Helmond Nieuws

De gemeente Helmond gaat een speciaal bedrijvencentrum voor startende ondernemers in de detailhandel openen. Op dit moment wordt gezocht naar een goede, centrale en goed bereikbare locatie én naar geïnteresseerde starters in de detailhandel.

Door de wereld van de detailhandel waait een flinke wind. Trends en ontwikkelingen volgen elkaar in hoog tempo op en internet wint steeds meer terrein. Dit is goed te zien aan het aantal geopende webshops. Consumenten vinden het echter nog steeds belangrijk om een product vast te kunnen pakken alvorens het te kopen. Daarnaast blijkt de combinatie van online met offline winkelen een belangrijke ontwikkeling in de hedendaagse detailhandel.

Bedrijvencentrum voor starters in de detailhandel De gemeente Helmond is daarom van plan om een speciaal bedrijvencentrum met specifieke ondersteuning voor starters in de detailhandel te openen. Uniek aan het Bedrijvencentrum Detailhandel is dat starters in aanmerking komen voor een tegemoetkoming in de huur en dat zij deel kunnen nemen aan een coachings- en begeleidingstraject. Deze begeleiding wordt geboden zodat de ondernemers de eerste jaren zonder kleerscheuren doorkomen. Daarnaast worden er gedurende het jaar workshops georganiseerd. Zo kun je zowel als ondernemer als onderneming (blijven) groeien.

Planning Het concept voor een Bedrijvencentrum Detailhandel bevindt zich nog in de startfase. Op dit moment wordt hard gewerkt aan de verdere uitwerking. Zo wordt druk gezocht naar een centrale, goed bereikbare locatie voor het Bedrijvencentrum Detailhandel. Daarnaast wordt de branchering verder uitgewerkt: wat voor detailhandel willen we in het bedrijvencentrum samenbrengen en waar is behoefte aan?

Interesse? Ben of ken jij een startende ondernemer die graag een detailhandelswinkel wil openen? Of wil je graag je online webshop verbinden aan een eigen fysieke winkel? Dan is het Bedrijvencentrum Detailhandel op zoek naar jou! Het Bedrijvencentrum Detailhandel wordt hét starterscentrum in Helmond voor de detailhandel. Een bedrijvencentrum waar ondersteuning, samenwerken, netwerken en een stimulerende omgeving centraal staan. Benieuwd geworden naar het Bedrijvencentrum Detailhandel? Neem dan voor meer informatie of een vrijblijvend gesprek contact op met Janneke Kolner van de afdeling Economische zaken van gemeente Helmond via telefoonnummer 14 0492 of e-mail [email protected].