Uitwedstrijden zijn drama voor Helmond Sport

Tweede helft van het seizoen start dramatisch voor Helmond Sport, Fortuna Sittard wint met 1-0 van de Helmonders die door een onnodige overtreding waarschijnlijk Juanito Sequeira een aantal wedstrijden moeten missen.

Jan van Dijk staat er met zijn team niet al te positief voor, toch lukte het de fanatieke Helmonders dit hele seizoen nog niet om tijdens een uitwedstrijd met 3 punten naar huis terug te keren. Ook tegen het op papier zwakkere Fortuna Sittard maakt Helmond geen goede indruk. In de eerste helft waren er nog zo nu en dan kansen, maar dit mocht niet resulteren in een doelpunt.

Toen maakt aanvoerder Juanito Sequeira een onnodige overtreding die hem rood opleverde en met 10 man lukte het Fortuna  ineens om in het strafschopgebied te komen, wat snel resulteerde in een strafschop. Zonder problemen knalde Roel Janssen van Fortuna de bal in het net, in de slotfase van de wedstrijd leek het nog even gelijk spel te worden door een fraaie kopbal van invaller Duda, maar de fantastische kopbal kwam op de lat.