Heeft Helmond de beste klimaatstraat van Nederland

Foto: Klimaatstraatfeest.nl

Duizenden straten in Nederland zijn sinds deze maand volop bezig met de zogenoemde ‘burenacties’ en komen met de hele buurt in actie om energie te besparen.

In Helmond doen al 16 straten mee aan de competitie. De strijd barst nu echt los, want na de eerste afvalronde op 2 februari 2015 gaan alleen de beste 150 straten door naar de volgende ronde.

Inschrijven kan nog tot en met 1 februari

Het HIER Klimaatstraatfeest is de grootste en gezelligste energiebesparingswedstrijd van Nederland. Al jaren komen duizenden deelnemers ieder stookseizoen samen met de buren in actie tegen het klimaatprobleem. De straat die tot en met 31 maart 2015 de meeste energie bespaart en de beste acties uitvoert om de buurt te betrekken bij energiebesparing wint een feestbudget van maar liefst € 10.000,-. Nieuwe straten kunnen zich nog tot en met zondag 1 februari inschrijven voor het HIER Klimaatstraatfeest via www.klimaatstraatfeest.nl. Zij kunnen gedurende de hele looptijd van de competitie nog aansluiten bij straten die al meedoen.

Het super straatfeest in Helmond?

Paul Smeulders , wethouder Duurzaamheid: “In Helmond doen al 16 straten mee aan het HIER Klimaatstraatfeest. De deelnemers komen met de hele buurt in actie voor energiebesparing, bijvoorbeeld door met elkaar een gloeilampencontrole, naden-en-kieren-speurtocht of ontdooi-je-vriezer-estafette te organiseren. Daar ben ik super trots op! Op deze manier dragen wij vanuit Helmond namelijk ons steentje bij aan de oplossing van het klimaatprobleem. Je kunt je nog steeds inschrijven voor het HIER Klimaatstraatfeest. Ik roep alle straten in Helmond dan ook op om mee te doen. Wie weet vindt dat super straatfeest ter waarde van € 10.000 dit voorjaar dan wel in Helmond plaats! Ik wens alle deelnemers veel plezier en succes.”

Meedoen met een virtuele straat

Je kunt ook met je sportclub, vereniging, vriendengroep of familie meedoen met het HIER Klimaatstraatfeest. Daarvoor kun je een ‘virtuele straat’ aanmaken op de website www.klimaatstraatfeest.nl.