Jong VVV/Helmond Sport totaal kansloos tegen Jong Vitesse

Jong VVV/Helmond Sport heeft vanavond in het Lavans Stadion met 0-6 verloren van Jong Vitesse. Voorafgaand aan deze wedstrijd stonden beide ploegen met 6 uit 2 aan kop in de kampioenspoule bij de beloften, maar het onderlinge krachtsverschil bleek desondanks enorm te zijn.

De gasten hadden een aantal spelers opgesteld waar menig eredivisie-elftal jaloers op zou zijn, of zoals coach Remond Strijbosch het na afloop met veel gevoel voor humor uitdrukte “onze tegenstanders weten inmiddels dat ze met een sterk team moeten aantreden om resultaat te kunnen halen”. Jong Vitesse werd ook nog eens in het zadel geholpen door een eigen goal van centrale verdediger Evren Korkmaz, hij passeerde van buiten het strafschopgebied de uitgelopen Eric Verstappen (9′ ;0-1). Vijf minuten later ging deze doelman zelf in de fout door Vitesse-spits Abiola Dauda (een half jaar geleden voor een half miljoen overgenomen van Rode Ster Belgrado) de kans te geven om in de korte hoek te scoren (14′ ;0-2).
Later in de eerste helft zou de Venlose doelman zich revancheren door een aantal scoringskansen te verijdelen, Vitesse kreeg er namelijk legio. Jong VVV/HS was slechts eenmaal gevaarlijk toen spits Leon Hutten op het doel van Piet Velthuizen schoot, zoals bekend is hij zijn plaats in het eerste elftal kwijtgeraakt aan Eloy Room.

Ook in de tweede helft was het team van John Lammers en Edward Sturing heer en meester, al kreeg Hutten net na de hervatting als gevolg van een verkeerde terugspeelbal de mogelijkheid om de spanning terug te brengen in de wedstrijd. Die spanning zou er niet meer komen, nadat Servisch jeugdinternational Uroš Đurđević de marge verder had vergroot (56′ ;0-3). Vier minuten werd het leed nog groter toen doelman Eric Verstappen de doorgebroken Kelvin Leerdam (ex-Feyenoord) vasthield en vervolgens door scheidsrechter Richard Martens van het veld werd gestuurd. Invaller doelman Stijn van Gassel was daarna kansloos op de strafschop van Gino Bosz, zoon van Vitesse-trainer Peter Bosz (61′ ;0-4). Via treffers van aanvoerder Elmo Lieftink (64′ ;0-5) en Abiola Dauda werd de eindstand bereikt (90′ ;0-6).

Jong VVV/HS zakt na deze nederlaag naar de vierde plaats op drie punten achterstand van koploper Vitesse. A.s. maandag staat de volgende wedstrijd op het programma, in Alkmaar is de tegenstander AZ dat eveneens zes punten uit zijn eerste drie wedstrijden heeft behaald.

bron : Helmond Sport