Op hol geslagen flitspaal vult staatskas

Foto: Helmond Nieuws

De flitspaal op het kruispunt van de Julianalaan die bij veel automobilisten heeft gezorgd voor een forse bekeuring van 237 euro is in tegenstelling tot wat wij eerder schreven natuurlijk geen melkkoe voor de gemeente Helmond maar voor de staat.

De bekeuring die de automobilist ontvangt is van het Centraal Justitieel Incasso Bureau (CJIB) en zij incasseren voor het ministerie van Veiligheid en Justitie, het geld gaat dus niet naar de gemeente Helmond, zij zien hier geen cent van, de ontvangen gelden gaan regelrecht de staatskas in. Wel blijft natuurlijk het probleem bestaan dat er veel bekeuringen onterecht bij mensen op de deurmat gevallen zijn.

Gedupeerden stappen daarom naar de rechter om via deze weg van de bekeuring af te komen. Waarom zoeken zij de weg naar de rechter? Het zit zo, de automobilisten komen aangereden en rijden door groen licht, maar moeten stoppen voor het silstaande afslaande verkeer. Op dat moment is de automobilist al voorbij het verkeerlicht en dus netjes door groen gereden, de stilstaande auto’s gaan uiteindelijk rijden en zo dus ook de automobilist die door groen is gereden maar nog even moest wachten op de andere weggebruikers. Op het moment dat de automobilist wegrijdt registreerd de zogenaamde “lus” dat, en de flitspaal denk dat er door rood gereden is, resultaat … boete voor de rood licht rijden á 237 euro.

Lees [HIER] Helmonds kruispunt is melkkoe voor de staat