Spelers Helmond Sport nemen ook deel aan voorleesontbijt

Foto: Harrie van der Zanden

Vier spelers van het eerste elftal van Helmond Sport lazen vanmorgen voor aan leerlingen van speciaal onderwijs de Zwengel en kindcentrum Alvermanneke van Spring Kinderopvang tijdens het Nationaal Voorleesontbijt.

Het Nationaal Voorleesontbijt markeert de start van de Nationale Voorleesdagen van woensdag 21 t/m zaterdag 31 januari. Op deze ochtend wordt in heel Nederland voorgelezen door BN’ers.

Leerlingen van De Zwengel uit Helmond zijn onder de indruk als Helmond Sport-spelers Kevin Visser en Roel van de Sande aan het voorlezen zijn. Want hoe vaak komt het nu voor dat er een topsporter voor de klas staat én een spannend verhaal voorleest? “Ik denk dat wij als spelers een voorbeeld kunnen zijn voor leerlingen”, vertelt Kevin Visser. “Lezen is belangrijk en het is dan ook mooi om te zien dat dit zo goed wordt ontvangen”, vult Roel van de Sande aan.

Lees [HIER] Burgemeester Blanksma leest voor bij kinderopvang ‘t Skooltje

“Op onze school zitten leerlingen met een psychiatrische problematiek of een vermoeden daarvan”, vertelt Carie van der Kruijs, leerkracht van De Zwengel. “Wij doen mee aan het Nationaal Voorleesontbijt omdat we als school voor speciaal onderwijs ook graag gewoon willen zijn en met activiteiten meedoen die andere scholen en kindcentra ook doen. Met deze activiteit vangen we drie vliegen in één klap: gezondheid, leren en sportiviteit!”

Dat voorlezen de fantasie van kinderen stimuleert, de woordenschat vergroot, bijdraagt aan taalgevoel en bovenal ook gezellig is, onderstreept Spring Kinderopvang. Daar lazen Helmond Sport-spelers Lars Hutten en Jeffrey van Nuland voor bij kindcentrum Alvermanneke. Ook Spring besteedt veel aandacht aan de taalontwikkeling van kinderen. Dit is terug te zien in het activiteitenaanbod en in de programma’s waarmee kinderen spelenderwijs worden voorbereid op de basisschool.

Deelname aan het Nationaal Voorleesontbijt komt vanuit Helmond Sport Samen die alle maatschappelijke projecten namens de club coördineert.