weken onderzoek naar hoe gevaarlijk kruispunt op A270 werkelijk is

Foto: Helmond Nieuws

De gemeente heeft vandaag op twitter laten weten dat er een onderzoek komt naar het (levensgevaarlijke) kruispunt op de A270 tussen Helmond en Nuenen, Dit onderzoek gaat weken in beslag nemen.

Het kruispunt bij de Neervoortsedreef is al langer een kruispunt waar veel klachten over binnenkomen bij de gemeente maar hier is blijkbaar niet veel aan te doen, flitspalen zijn momenteel geen optie om het kruispunt precies op de scheiding ligt van gemeente Helmond en gemeente Nuenen, daarom is de provincie Noord-Brabant ook gedeeltelijk verantwoordelijk voor de veiligheid en de controle daarop.

Het komt regelmatig voor dat er auto’s met hoge snelheid aan komen gereden en eigenlijk net door rood rijden, terwijl de automobilist die groen heeft op de kruising en aan komt rijden met een lekker vaartje het gevaar van een botsing niet ziet aankomen. De politie en de gemeente gaan nu nadenken over mogelijke maatregelen die getroffen kunnen worden waardoor de verkeersveiligheid weer toe zal nemen en dit soort gevaarlijke situaties niet meer voorkomen.