Gelijkspel tegen FC Emmen

Helmond Sport heeft aan de eerste thuiswedstrijd in 2015 een punt overgehouden, het veel hoger op de ranglijst geklasseerde FC Emmen mocht zich met dit gelijkspel nog in de handen knijpen.

Het team van Jan van Dijk had de gehele wedstrijd een overwicht, maar slaagde er niet in om dit in de stand tot uitdrukking te laten komen. Al binnen het kwartier had HS een tweetal kansen om de score te openen, een kopbal van centrale verdediger Sven v.d. Kerkhof bij een corner van Roel v.d. Sande werd ternauwernood door Emmen-keeper Marko Meerits gekeerd, een kopbal van Elbers van vijf meter afstand op een voorzet van Kazlauskas (die ook zelf had kunnen afronden) ging rakelinks naast.

De eerste kans van de gasten (halverwege de eerste helft) kon volledig op het conto van Sven v.d. Kerkhof worden geschreven, hij maaide finaal over de bal heen waardoor spits Roland Bergkamp vrij voor doelman Van der Steen kwam. De ex-speler van Excelsior en VVV schoot de bal echter recht in de handen van de Helmondse doelman, die overigens een tiental minuten daarvoor ook al bij een terugspeelbal van Sven v.d. Kerkhof in verlegenheid was gebracht.

Bij de verrassende openingstreffer van de Drenten ging de Helmondse verdediging ook allesbehalve vrijuit, nu was het Koen Weuts die bij een vrije trap zijn directe tegenstander Leandro Resida volledig kwijt was, laatstgenoemde kon bij de tweede paal ongehinderd binnen koppen (29′ ;0-1). Ook de tweede treffer van de gasten zou uit de lucht komen vallen, een van richting veranderde vrije trap kwam plotseling voor de voeten van Cas Peters, de tot dan toe niet opgevallen topscorer van de Jupiler League liet vervolgens zijn zeventiende goal van dit seizoen aantekenen (62′ ;0-2). Erg lang zou deze geflatteerde tussenstand niet stand houden, HS stelde binnen vijf minuten orde op zaken. Na een pass van Diouck omspeelde Visser in het strafschopgebied zijn tegenstander, om vervolgens met een geplaatst schot af te ronden (64′ ;1-2).

Even later was Diouck zelf de afmaker, nu na goed voorbereidend werk van Elbers (68′ ;2-2). Dit scoreverloop bood al hoop op een Helmondse zege, en dit werd alleen nog maar versterkt toen Emmen met een man minder verder moest, centrale verdediger Tim Siekman werd na zijn tweede gele kaart (shirtje vasthouden van Elbers) van het veld gestuurd. Overigens had scheidsrechter Sanders twee minuten daarvoor ook al de andere centrale verdediger Luis Pedro van het veld kunnen (moeten?) sturen, zijn opstootje met Elbers (die ook geen kaart kreeg) was normaliter ook goed geweest voor een tweede gele kaart.

HS kreeg met deze numerieke meerderheid inderdaad nog een tweetal mogelijkheden, Weuts schoot van heel dichtbij over na een vrije trap van Hutten (vandaag spelend als meest aanvallende middenvelder achter een tweemans voorhoede), Van de Sande miste eveneens nadat hij door invaller/pinch-hitter Dave Nieskens (eindelijk weer speelgerechtigd na mislukt aventuur bij het inmiddels failliete Vise) vrij voor doel was gezet. Na dit gelijkspel tegen de meest scorende ploeg uit de Jupiler League staat HS (zelf de meest gepasseerde ploeg) op de achttiende plaats, de achterstand tot een positie die recht geeft op de play-off’s is opgelopen tot elf punten. Volgende week zondag wacht een loodzware uitwedstrijd, in NIjmegen wacht de afgetekende koploper NEC.

bron : Helmond Sport