Komende nacht weer een pak sneeuw verwacht

Foto: Helmond Nieuws

In de nacht van woensdag 28 op donderdag 29 januari wordt er sneeuw voorspeld. Vanaf ongeveer 5.00 uur ‘s nachts zal het gaan sneeuwen tot het eind van de ochtend. De gladheidbestrijders van Blink (een samenwerking tussen gemeente Helmond en Sita) gaan woensdagavond of -nacht op pad om de wegen alvast te strooien voordat de eerste sneeuw valt.

Wanneer ze precies op pad gaan, wordt nog nader bekeken. Dit is afhankelijk van het weer. Als er te vroeg gestrooid wordt en het regent nog, dan spoelt het zout weg. In verband met de verwachte aanhoudende sneeuwval, zal er ook op donderdag(ochtend) gestrooid worden. Als er sneeuw ligt, worden er sneeuwschuivers voor de wegen en speciale borstelmachines voor de fietspaden ingezet.

Vaste strooiroutes

Het is helaas niet mogelijk om overal te strooien. Daarom gebeurt dit volgens vaste strooiroutes. Deze routes bestaan uit de belangrijkste verbindingswegen en fietspaden in de stad. Ook wordt er gestrooid op de belangrijkste routes voor de lijnbussen en de hulpdiensten.

Gratis strooizout verkrijgbaar bij de Milieustraat

De gemeente roept inwoners op om de stoep voor hun huis sneeuwvrij te maken. Zo kunnen mensen – denk ook aan minder validen en ouderen – veilig over de stoep lopen. Om de stoep sneeuw- en ijsvrij te maken, kunt u gratis strooizout krijgen bij de Milieustraat aan de Gerstdijk 1 (bedrijventerrein BZOB). Dit kan van maandag t/m vrijdag tussen 13.00 en 17.00 uur en zaterdag van 8.30 tot 16.00 uur. Neem wel zelf een emmertje of zak mee om het zout in te doen.