Start jij met de trend?

Foto: Helmond Nieuws

Misschien doe je het al, maar velen van ons doen het juist niet! Wat niet? je aankopen lokaal doen! Koop je brood bij de bakker, je vlees bij de slager en je groenten bij de groenteboer, maar dit is natuurlijk ook van toepassing voor auto’s, televisies, meubels, kleding noem maar op.

Waarom lokaal en waarom niet via internet of een stad verder? En natuurlijk is er een gun factor die hier in meespeelt, maar wil je dan echt op bijvoorbeeld een smart-tv een paar tientjes voordeel hebben via internet? Of wil je informatie over het product, kijken, aanraken en natuurlijk service en een stukje beleving van je lokale audio & video winkel?

Momenteel gaat het als volgt, je gaat naar de winkel vraagt de verkoper alles wat er maar te vragen valt en kijkt naar het product, raakt het aan, probeert het van de verkoper met je skills zo goedkoop mogelijk mee te krijgen en zegt dan, “ik denk er nog even over”, of “ik kijk nog even verder”.

Natuurlijk kijk je verder maar dan online en tot slot koop je het product dan ook nog online, een doodsteek voor de lokale ondernemers. De ondernemers moeten overal op gaan bezuinigen, minder personeel, minder maar wel goede service, geen gratis bezorging of installatie. Hoe zou dat komen denk je? Het is een vicieuze cirkel waar jij en ik niet altijd bij stilstaan.

Start met de trend? Eet lokaal, winkel lokaal, geniet lokaal en doe mits het echt niet anders kan al je zaken lokaal. Helmond is een mooie stad met een ruime keuze aan winkels, alles wat we nodig hebben is hier te vinden, jij en ik moeten alleen de oude/nieuwe weg weer gaan bewandelen, Start jij de trend?