Carnavelesque concert bij de Keiebijters

Foto: Keiebijters

Zoals elk jaar organiseren de Keiebijters op de zondag voorafgaand aan Carnaval een iets wat klassieke muziekhappening met een knipoog naar carnaval. Dit jaar is dat op zondag 8 februari om 12.00 uur in zaal De Traverse, Steenweg 19 te Helmond, deelname door pianoduo Opus 17 bestaande uit Renè van de Laar en Gabriël van Wersch, en die Partyhosen.

Op deze zondagmiddag zal zowel U als onze Prins Briek XLII, die natuurlijk ook aanwezig is, muzikaal worden vermaakt door “Die Partyhosen” uit Aarle Rixtel. Deze groep was voorheen bekend als Klokkendorper Blaaskapel, maar ze hebben hun naam veranderd, omdat de muziek die zij nu maken  meer is als blaasmuziek, de nieuwe muziekstijl is Oberkraisner, dit zijn echte volksstümliche liederen uit Tirol, Klostertal en Zillertal. De vijfkoppige blaasselectie is echter nog steeds uniek en stemming makend. Zij zullen met een aantal klassieke luister- en meezingnummers zorgen voor een hoog feestgehalte op deze vroege middag. Natuurlijk kunt u meezingen, maar ook de klassieke en muzikale kwaliteit van deze groep zal opvallen.

Dan is er nog iets heel klassieks tijdens dit concert, voor het eerst op dit podium twee vleugels met twee grootheden uit de pianomuziek nl. René van de Laar en Gabriël van Wersch. Beiden hebben gestudeerd aan het Conservatorium van Maastricht en zijn afgestudeerd als docerend en uitvoerend musicus. Samen hebben ze toen het “Pianoduo Opus 17”opgericht en zijn hiermee voor het eerst opgetreden op TV in het Avro programma “Jongemensen op het concertpodium”. Vanaf dat moment hebben deze twee pianisten hun weg samen vervolgd tot op de dag van vandaag. Als pianoduo “Opus 17” gaven zij in de afgelopen jaren veelvuldig concerten en willen de ware muziekliefhebber laten genieten van enkele hoekstenen uit de 2 piano literatuur. De benaming Opus 17 vewijst naar Rachmaninoff’s 2e Suite voor 2 piano’s welke dan ook vanaf het begin hun repertoire siert. Deze middag zullen zij echter de knipoog geven naar carnaval, met Spaanse dansen en Argentijnse tango’s.  Ook een medley van de Beatles staat voor U op het programma, dus kortom een muzikaal programma dat U niet mag missen.

Zoals elk jaar willen ook de Keiebijters al een beetje carnavals sfeer in de zaal brengen. Van U als publiek wordt verwacht dat U zich zal tooien met een carnavalesque hoofddeksel, door onze Hoogheid Prins Briek XLII zal hiervoor een prijs beschikbaar worden gesteld en overhandigd. Dus als ’t nu bij U gaat Kriebele, zorg er dan voor dat U kaarten besteld via www.Keiebijters.nl en via het voorverkoop adres : bakkerij van Brug, Dorpsstraat 19, Aarle Rixtel, zodat u deze muzikale middag niet gaat missen.

partyhosen