12-jarige Clim uit Helmond wint ontwerpwedstrijd

Foto: Helmond Nieuws

De Helmondse Clim van Seccelen (12) is één van de 5 winnaars van de ontwerpwedstrijd “Het Kloklhuis zoekt ontwerpers”, met deze wedstrijd deden een kleine 1100 deelnemers mee. De wedstrijd is onderdeel van het televisieprogramma Het Klokhuis waarin dit bekendgemaakt is vrijdagavond.

Er waren 5 catergorieën, bestek, tafel, stoel, bord en lamp, Clim had in de categorie tafel het beste ontwerp. De winnende ontwerpen zullen in samenwerking met de Design Academy Eindhoven uitgewerkt gaan worden tot prototypes die getoond zullen gaan worden tijdens de Dutch Design Week 2015.

“We willen tijdens en na het eten een spelletje spelen. Onze ouders zeggen vaak dat we dat eens vaker zouden moeten doen i.p.v. computeren. We vonden het leuk om er iets bijzonders van te maken. Verschillende spelletjes en………led lichtjes om het extra gezellig te maken. Nu staan de spelletjes in de kast en dan denk je daar niet zo snel aan. Door de tafel denk je er nu wel aan. Super gezellig!” Aldus de 12-jarige Clim.

Jury: Haal de spelletjes uit de kast en verwerk ze in het middelpunt van de eetkamer. Daardoor wordt het gezelliger om aan tafel te zitten en aanlokkelijk om je game te verruilen voor een actief spel. Dat vond de jury een heel goed idee. Niet alleen omdat het gezelliger wordt in huis, maar ook omdat je met de grafische elementen van spelletjes ook een hele mooie tafel zou kunnen ontwerpen. De jury ziet uit naar de uitwerking van dit idee.

bron : Het Klokhuis