Beste DJ’s draaien op festival The Flying Dutch bij Helmond om de hoek

Foto: Helmond Nieuws

Afrojack, Armin van Buuren, Fedde Le Grand, Hardwell, Nicky Romero, Oliver Heldens, Showtek, Sunnery James & Ryan Marciano, W&W en Yellow Claw. ’s Werelds beste DJ’s van Nederlandse bodem komen op 30 mei samen tijdens de eerste editie van het open air dance festival ‘The Flying Dutch’ .

The Flying Dutch zal op 3 verschillende locaties tegelijkertijd plaatsvindt: in het Olympisch Stadion in Amsterdam, in Ahoy Buiten in Rotterdam en op Strijp-S in Eindhoven. Alle 10 DJ’s worden tussen 12.00 uur ‘s middags en 23.00 uur ‘s avonds met helikopters van stad naar stad gevlogen om steeds weer voor nieuw publiek op te treden. The Flying Dutch op 30 mei biedt ruimte aan 100.000 bezoekers verdeeld over de drie locaties.

Het is voor het eerst dat al deze Nederlandse talenten op één dag samenkomen en tegelijkertijd optreden op één festival op drie locaties. Met elf uur lang optredens van DJ’s, die allemaal een één-uur durende set draaien per locatie, is The Flying Dutch een feest van, voor en met onze muzikale helden en een dankbetuiging aan de loyaliteit van alle fans. Tussen 22.00 en 23.00 uur sluit Armin van Buuren de dag af in het Olympisch Stadion in Amsterdam, op het Strijp-S terrein in Eindhoven is dat Hardwell en op het buitenterrein van Ahoy in Rotterdam is Afrojack de afsluitende act.

The Flying Dutch is een initiatief van John Ewbank en ALDA Events, twee grote merken in de muziek, die hun krachten bundelen onder de naam House of Orange. Met The Flying Dutch bouwen zij een platform dat kansen en inspiratie biedt aan nieuwe en gevestigde namen en publiek. Door samenwerkingen aan te gaan met Nederlandse en buitenlandse merken, en met gevestigde en opkomende artiesten en creatieven onstaat er een uitwisseling van talent.
John Ewbank: “Nederland heeft DJ’s van wereldformaat die het hele jaar door de wereld over reizen, dus we zijn super trots dat we deze unieke line up hebben kunnen realiseren. Het is voor het eerst dat al deze DJ’s tegelijk op een festival staan. Een uitgelezen kans voor de DJ’s om hun thuispubliek te trakteren als dank voor hun support van de afgelopen jaren.” Allan Harderberg, directeur ALDA Events: “Bij The Flying Dutch laten tien Nederlandse DJ’s zien dat Nederland is uitgegroeid tot een wereldspeler. ALDA werkt altijd vanuit het hart van de artiest.  Dit gevoel en deze emotie worden vertaald in onze evenementen. Op 30 mei veranderen we met deze artiesten Nederland in één grote dansvloer!
ING is presenting partner van The Flying Dutch. Joyce Hulst, manager marketing: “Deze tien DJ’s zijn het levende bewijs van het succes dat talent en doorzettingsvermogen je kunnen brengen. Zij maken hun droom waar en zijn één van de grootste Nederlandse exportproducten. Door op te treden als presenting partner van The Flying Dutch maken we dit unieke dance-event toegankelijk voor een breed publiek, omdat deze Nederlandse talenten ons inspireren en laten zien hoe je je dromen waar kunt maken. En dat wil ING met heel Nederland delen.

 
Meer informatie over het festival is te vinden op www.theflyingdutch.com