Profronde slaat jaartje over

Foto: Helmond Nieuws

De profronde was van plan een rechtzaak aan te spannen tegen KNWU maar ziet daar nu toch vanaf, aanstaande donderdag worden de laatste besluiten genomen over 2015, maar ook over 2016 zullen afspraken gemaakt gaan worden.

Het lijkt de organisatie van de wielerronde beter om een jaartje over te slaan en in 2016 het criterium opnieuw neer te zetten en misschien toch wel weer op de oude vertrouwde dinsdag na de Tour. Maar daar gaat het aanstaande donderdag over tijdens de vergadering met het KNWU.

Nadat Stiphout 20 jaar op dinsdag de wielerronde heeft mogen organiseren van het KNWU heeft nu het Friese Surhuisterveen deze dag, misschien komt er dit jaar nog wel een profronde maar dan zal dat zeker niet op dinsdag na de Tour de France zijn, ook over dit onderwerp zal donderdag aanstaande een besluit worden genomen. Het ziet er naar uit dat het voor dit jaar alleen te kort dag zal worden en het verstandiger is om het evenement één jaar over te slaan,  om volgend jaar keihard terug te komen met de Profronde van Stiphout in een nieuw jasje.

Lees [HIER] Profronde gaat definitief niet door