Nieuw Drakenbootfestival sluit af met Rowwen Hèze

Foto: Helmond Nieuws

Het nieuwste evenement is het Drakenbootfestival en dit twee dagen durende evenement kan natuurlijk niet voorbij gaan zonder dat er op het Havenplein een aantal artiesten een feestje komen bouwen.

Het festival vindt plaats op 13 en 14 juni, rondom het kanaal. Er zullen op zaterdag 32 bedrijven en op zondag 24 verenigingen tegen elkaar strijden. Elk team heeft een drakenboot en een trommelaar, ook zal er een ervaren stuurman aan boord zijn en bestaat het roeiteam uit 16 gedreven peddelaars. Om voor iedereen een leuke dag te laten beleven is er buiten de races om voldoende entertainment.

Bij entertainment denk je aan optredens van diverse artiesten waaronder Wipneus en Pim (gratis toegang) op zaterdag en als klap op de vuurpijl Rowwen Hèze, maar hier dient u entree voor te betalen van maarliefst 27,50 euro. De organisatoren denken hier ook aan een aantal goede doelen, zo gaat de opbrengst van het festival naar de kinderafdeling van het Elkerliek en er is ook gedacht aan stichtingen die zich inzetten voor de Helmondse jeugd.

Lees [HIER] Drakenbootfestival is in 2015 het nieuwste evenement