Pas op voor gladde wegen en fietspaden

Foto: Helmond Nieuws

Op donderdagochtend 5 februari heeft het gesneeuwd in Helmond. De gladheidbestrijders van Blink hebben in de nacht daarvoor al gestrooid om gladheid te voorkomen. Toch kan het op wegen en fietspaden glad zijn. Houd u daar rekening mee als u op pad gaat.

De gladheidbestrijders van Blink (een samenwerking tussen gemeente Helmond en Sita) houden de weersomstandigheden en de situatie op de weg goed in de gaten. Zodra de wegen en fietspaden weer te veel wit kleuren, gaan zij opnieuw op pad met strooiwagens om de belangrijkste wegen en fietspaden sneeuw- en ijsvrij te houden.

Vaste strooiroutes

Het is helaas niet mogelijk om overal te strooien. Daarom gebeurt dit volgens vaste strooiroutes. Deze routes bestaan uit de belangrijkste verbindingswegen en fietspaden in de stad. Ook wordt er gestrooid op de belangrijkste routes voor de lijnbussen en de hulpdiensten.

Gratis strooizout verkrijgbaar bij de Milieustraat

De gemeente roept inwoners op om de stoep voor hun huis sneeuwvrij te maken. Zo kunnen mensen – denk ook aan minder validen en ouderen – veilig over de stoep lopen. Om de stoep sneeuw- en ijsvrij te maken, kunt u gratis strooizout krijgen bij de Milieustraat aan de Gerstdijk 1 (bedrijventerrein BZOB). Dit kan van maandag t/m vrijdag tussen 13.00 en 17.00 uur en zaterdag van 8.30 tot 16.00 uur. Neem wel zelf een emmertje of zak mee om het zout in te doen.