Helmonders kopen carnavalskleding het liefst in de winkel

Foto: Helmond Nieuws

Carnaval staat voor de deur en waar kopen de carnavalsvierders hun carnavalskleding? Gewoon in de winkel, fijne sfeer, even passen of ook online? Helmond weet gelukkig nog de weg naar de winkel te vinden en koopt weinig online. Wel zoeken de carnavalsvierders massaal heel internet af, om de juiste outfit te vinden.

Van alle plaatsen in Nederland is Venlo het meest in de ban van het carnaval. Dit blijkt uit onderzoek van beslist.nl. Venlonaren zochten in de afgelopen weken het vaakst naar carnavalskleding op het online winkelcentrum. De carnavalskoorts loopt het hoogst op in zuidelijke plaatsen, maar ook boven de rivieren behalen enkele plaatsen een notering in de carnavalsindex 2015.

De carnavalsindex 2015 laat zien waar in Nederland het carnavalsfeest het sterkst leeft. Beslist.nl traceerde de herkomst van shoppers die in de afgelopen weken online naar carnavalskleding zochten. Door de zoekvolumes af te zetten tegen het aantal inwoners is per plaats een ‘carnavalsscore’ berekend. Bekijk hier de carnavalsindex 2015: http://www.beslist.nl/info/carnavalsindex2015.html.

De honger naar carnaval is duidelijk het grootst in zuidelijke plaatsen. Venlo (Limburg) voert de lijst aan, gevolgd door Venray (Limburg) en Valkenswaard (Noord-Brabant). Elders in het land wisten ook Oldenzaal en Zwolle (Overijssel), Zevenaar en Nijmegen (Gelderland) en Den Helder (Noord-Holland) een plekje op de ranglijst te veroveren.

Limburg en Noord-Brabant zijn veruit de meest carnavalsgekke provincies, op ruime afstand gevolgd door Zeeland, Utrecht en Overijssel. In Friesland is de belangstelling voor het carnavalsfeest verreweg het kleinst.

Carnavalsindex 2015 ‘provincies’ top 3:
1. Limburg
2. Noord-Brabant
3. Zeeland