Directeur van Zorggroep Helmond op non-actief gezet

Foto: Google maps

Directeur Dursun Altun tevens oprichter van Stichting Zorggroep Helmond is vandaag door de raad van toezicht voor onbepaalde tijd op non-actief gezet.

De beslissing is door de raad genomen omdat er een vertrouwensbreuk ontstaan is, zo laat de raad van toezicht weten via een verklaring. De vertrouwensbreuk is een gevolg van het onderzoek dat het CZ zorgkantoor de afgelopen weken wa gestart. De ex-medewerkers en cliƫnten hadden begin 2014 al verklaard dat de uren die bij de zorgaanbieder gedeclareerd werden niet overeen kwamen met de daadwerkelijk gewerkte uren.

Dan is er nog de manier van bedrijfsvoering van Dursun Altun, zijn managementstijl zorgde voor forse kritiek. De plek van Altun zal voorlopig overgenomen worden door Aissa Meziani als interim-bestuurder. Het onderzoek van CZ zorgkantoor is nog niet klaar, de persoonsgebonden budgetten zullen per 1 april worden ingetrokken. De zorg zal verbeterd moeten worden en dan denkt het CZ zorgkantoor er over om de zorg weer te gaan vergoeden.