Met carnaval is de stadswinkel gesloten

Foto: Helmond Nieuws

Op maandag 16 en dinsdag 17 februari zijn de kantoren van de gemeente gesloten. Dit geldt ook voor de Stadswinkel en Zorg en Ondersteuning. Het Werkplein Regio Helmond aan de Churchilllaan is beperkt geopend. De gemeente is op deze twee dagen telefonisch niet bereikbaar.

Omdat de Stadswinkel twee dagen langer gesloten is, kunt u op woensdagochtend 18 februari zonder afspraak binnen lopen voor geboorte- en overlijdensaangifte. Dit geldt alleen voor deze aangiften, voor andere zaken – bijvoorbeeld voor het aanvragen van een paspoort of rijbewijs – dient u wel gewoon een afspraak te maken. Tijdens de Carnavalsdagen kunt u een afspraak maken via deze website. Dit geldt ook voor het doorgeven van een melding over bijvoorbeeld een gat in de weg, losliggende stoeptegels of kapotte straatverlichting.

Telefonisch niet bereikbaar

De gemeente, Peel 6.1 Zorg en Ondersteuning, het Werkplein en het Centrum voor Jeugd en Gezin zijn tijdens Carnaval telefonisch niet bereikbaar. Dit geldt voor de telefoonnummers 14 0492 en 0800-5566555. Heeft u vragen over zorg en ondersteuning? Kijk dan op de website van Peel 6.1. Daar vindt u antwoord op veel gestelde vragen.

Crisisdienst jeugd

Professionals, ouders en jeugdigen kunnen in geval van een crisis met een jeugdige contact opnemen met SEZ (Spoed Eisende Zorg), telefoonnummer 088 – 0666 999. SEZ is 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar. Dit nummer is alleen te bereiken voor crisissituaties.

Afval wordt gewoon opgehaald

Op maandag 16 en dinsdag 17 februari wordt het restafval gewoon opgehaald. U kunt de grijze container dus gewoon aan de straat zetten. De Milieustraat aan de Gerstdijk 1 is ook normaal geopend, op zaterdag van 8.30 tot 16.00 uur en maandag en dinsdag van 13.00 tot 17.00 uur. Meer informatie vindt u in de afvalkalender.

bron : Helmond.nl