Helmond heeft grootste optocht van het zuiden met carnaval

Foto: Helmond Nieuws

Carnaval vindt dit jaar plaats van zaterdag 14 tot en met dinsdag 17 februari. Tijdens Carnaval zijn er diverse festiviteiten in Helmond. Zo is er onder andere de grootste optocht van het zuiden.

Wij laten u een overzicht van de optochten zien en vindt u informatie over wegafsluitingen

Sleuteloverdracht

Op zaterdag 14 februari om 13.00 uur vindt de sleuteloverdracht plaats in het kasteel van Helmond. Burgemeester Blanksma-van den Heuvel houdt een toespraak en vraagt daarbij aan prins Briek XLII (42ste) David Stockx en zijn gevolg om drie proeven van bekwaamheid af te leggen. Als die goed zijn uitgevoerd, wordt de sleutel van de stad overgedragen aan de prins.

Optochten

 
Datum: Aanvangstijd: Locatie: Meer informatie:
Zaterdag 14 februari 13.00 uur Mierlo-Hout Website Houtse Kluppels
Zaterdag 14 februari 14.00 uur Stiphout Website Spurriezeiers
Zondag 15 februari 14.30 uur Centrum (de grootste optocht van het zuiden) Website Keiebijters
Maandag 16 februari 13.30 uur Brouwhuis Website Brouwhazen

Te zien op Omroep Helmond

Kunt u de carnavalsoptocht in het Centrum op zondag 15 februari niet zien of wilt u nog even nagenieten? Omroep Helmond zendt diezelfde avond om 20.00 uur de optocht integraal uit. De hele week zal de uitzending om de twee uur herhaald worden. Omroep Helmond kunt u bekijken via UPC kanaal 31 of Breedband Helmond kanaal 21.

Wegafsluitingen

Tijdens de vier optochten en bij andere festiviteiten zijn er wegen afgesloten. De gemeente roept weggebruikers op tijdens de carnavalsdagen extra alert te zijn en rekening te houden met langzame verkeersstromen door optochten en grote wandelende groepen (met kinderen). De wegafsluitingen worden aangegeven met verkeersborden of begeleid door verkeersregelaars. Let goed op de borden en volg de aanwijzingen van de verkeersregelaars op. Met de gebruikelijke gele borden worden de omleidingsroutes aangegeven.