25.000 euro minder Vuurwerkschade tijdens jaarwisseling

Foto: Helmond Nieuws

Er zijn extra nood- en hulpdiensten ingezet, de politie Stichting Stadswacht en andere organisaties hebben allemaal een tandje bijgezet om de periode rond de jaarwisseling zo soepel mogelijk te laten verlopen en dat heeft de schade aan gemeentelijke eigendommen drastisch verminderd.

In 2013 was er voor de gemeente een kostenpost van ruim 32.000 euro in 2012 lag dit bedrag nog ruim 10.000 euro hoger. Tijdens de afgelopen jaarwisseling is de schade beperkt gebleven tot 6.948 euro (stand schade meldingen 21 januari 2015). Een grote oorzaak hiervan is dat de afsteektijden afgelopen jaar flink zijn aangepast, voorheen mocht er vanaf 10.00 ‘s ochtends op oudjaarsdag vuurwerk afgestoken worden, dit jaar wat dat vanaf 18.00 uur op oudjaarsdag. Er was meer en/of betere controle en dat heeft gezorgd voor een flinke daling in de schade en dus in de kosten.

Er is slechts één puntje wat op dit moment niet geheel in kaart kan worden gebracht en dat is dat er geen inzicht is op de kosten van de extra inzet van de nood- en hulpdiensten.