Carnaval begint met de sleuteloverdracht en het opgraven van de Kei

Foto: Helmond Nieuws

Op carnavalszaterdag staat tijdens het openingsfestijn van het stadscarnaval de sleuteloverdracht van burgemeester Blanksma aan prins Briek XLII centraal.

Het is een evenement voor alle carnavalsverenigingen, maar ook iedereen met een carnavalshart is om 13.00 uur van harte welkom in het kasteel. Laat je carnavalshart spreken en sluit je bij de feestvierders aan!

Na de sleuteloverdracht zal voor Hoftempel West-Ende rondom de Kei, die op dat moment nog in de grond zit, het openingsfestijn beginnen. Op drie podia mogen alle carnavalsverenigingen zich op geheel eigen wijze presenteren, hetzij door een spetterend optreden van dansmarietjes of door een eigen lied en zullen ze een replica van de stadssleutel ontvangen uit handen van de nieuwe Prins Briek. De optredens van de vele blaaskapellen van de carnavalsverenigingen zorgen voor een vrolijke carnavalsstemming in het centrum van de stad.

Rond 16.00 uur is het echt tijd om de Kei uit de grond te halen voor West-Ende. Deze traditie gaat gepaard met het aanslaan van een authentiek vat bier door de opperbrouwer. En dan is het 4 dagen feest in alle wijken en vooral in het centrum van Helmond. JIJ BENT ER TOCH OOK BIJ

Lees [HIER] Om alvastĀ in de stemming te komen