Helmondse ondernemers fel tegen mogelijke verplaatsing van weekmarkt

Foto: Helmond Nieuws

Er is momenteel sprake dat de weekmarkt tijdens de kermissen in Helmond verplaatst gaat worden naar de Cacaofabriek, dit is bij veel ondernemers in het verkeerde keelsgat geschoten en afgelopen zaterdag zijn zij dan ook een rondje door het centrum geen maken om te kijken hoe de andere ondernemers (horeca en retail) dit zien.

Als het onderwerp op tafel komt dan is eigenlijk geen enkele ondernemers blij met de verplaatsing naar de Cacaofabriek, “de mensen moeten in het centrum blijven en dat lukt op deze manier niet”. Zelfs bij de marktkooplieden zelf is het duidelijk, 88 van de 90 marktkooplieden stemmen tegen de Cacaofabriek, zij willen de markt het liefst op de Noord-Koninginnewal en anders naast het kanaal zoals het al jaren is, de Cacaofabriek is te ver uit het centrum volgens velen.

De reacties van de concumenten lopen uiteen de één is van mening dat het best kan en de ander geeft aan dat de weekmarkt op de Markt thuishoort en nergens anders, de ondernemers hebben het al zwaar genoeg. Ook uitspraken als: “Alles moet wijken voor de Cacaofabriek” komen voorbij. 27 maart is de voorjaarskermis en dan zullen we het zien, maar laten we hopen dat de weekmarkt in het centrum blijft.