Lezing in bibliotheek door psychiater mevr. E. Vos

Foto: Helmond Nieuws

De Volksuniversiteit Helmond verzorgt een breed scala aan cursussen en lezingen voor de inwoners van Helmond en omstreken. Dinsdag 10 maart wordt in de bibliotheek van Helmond door psychiater mevr. E. de Vos een lezing gehouden over bijna-doodervaring.

Eén op 25 mensen maakt in zijn leven een bijna-doodervaring mee. Hiervoor is niet altijd een levensbedreigend medisch incident nodig. Je kunt ook een BDE ervaren tijdens een depressie of meditatie. Na zo’n ervaring is het leven nooit meer hetzelfde. Sommige mensen spreken zelfs over ‘twee levens in een leven leiden’. In deze lezing wordt u verteld wat een bijna-doodervaring is en wat de gevolgen van deze ingrijpende gebeurtenis kunnen zijn. Ook geeft mevr. De Vos tips over hoe hier mee om te gaan. De spreker is psychiater en heeft bijna-doodervaarders in haar naaste omgeving. Zij werkt dagelijks met mensen die een BDE hebben gehad.

De lezing begint om 20:00 uur en inschrijven kan via de website van de Volksuniversiteit of bibliotheek. Bij voldoende onbezette plaatsen is het ook mogelijk een kaartje à €6 aan de zaal te kopen.