Speciale rondleiding voor Internationale vrouwendag

Foto: Helmond Nieuws

Kom op 8 maart naar Gemeentemuseum Helmond (locatie Boscotondohal) en doe om 14.00 uur mee met de speciale rondleiding door de Vrouw en Werk expositie. Die dag vieren we wereldwijd Internationale Vrouwendag. Conservator Annemieke Hogervorst neemt je tijdens de rondleiding mee op toer door de kunst over werkende vrouwen vanaf 1865 tot nu.

Toegang

Je betaalt slechts de toegang tot het museum om deel te nemen aan de rondleiding die we organiseren voor individuele bezoekers (aanmelden is niet nodig). Voor groepsboekingen kun je contact zoeken met Rosie Lelivelt, [email protected] of Loes Manders, [email protected] of bel 0492-587716.

Vrouw en Werk

Het museum organiseert de rondleiding op Internationale Vrouwendag in het kader van de kunstexpositie Vrouw en Werk, door de ogen van de kunstenaar 1865-2015. In de Boscotondohal kun je nog t/m 7 juni beleven hoe kunstenaars door de eeuwen heen aankeken tegen de werkende vrouw: van huisvrouwen, boerinnen, arbeidsters en naaisters tot telefonistes, prostituees en zakenvrouwen. Tijdens Internationale Vrouwendag wordt de vrijheid van de vrouw gevierd. Tal van vrouwenorganisaties vieren dit op eigen wijze, zoals Vrouwen van Nu.

Vrouwen van Nu

Vrouwen van Nu is de grootste vrouwenvereniging van het land met bijna 50.000 leden en ruim 550 afdelingen die de week van 2 tot en met 8 maart heeft uitgeroepen tot VrouwenWeek. Op Internationale Vrouwendag staan mensen wereldwijd stil bij wat er al is gerealiseerd en nog gedaan moet worden om een gelijke positie en stem voor vrouwen voor elkaar te krijgen. Tijdens de VrouwenWeek wordt er extra aandacht gevraagd voor de positie van vrouwen in Nederland die slachtoffer worden van mensenhandel en uitbuiting. Via de website van Vrouwen van Nu kun je het VrouwenWeekGeschenk downloaden. In deze glossy lees je diverse verhalen over de rollen die vrouwen in de samenleving innemen.

Activiteitenprogramma

De rondleiding op Internationale Vrouwendag staat niet op zichzelf. Speciaal in het kader van de expositie Vrouw en Werk hebben we een activiteitenprogramma ontwikkeld. Zo kun je onder andere lezingen bijwonen van bekende vrouwelijke gastsprekers tijdens de Landelijke Museumweek van 18 t/m 24 april, is er een rondleiding op Dag van de Arbeid (1 mei), kun je het grootmoedersfotografieproject van Romi Tweebeeke bijwonen en organiseren we op 17 mei een muziekevenement in samenwerking met de Vereniging van Vrienden, Stichting Windkracht, Kunstkwartier Helmond en Helmonds Vocaal Ensemble. Meer informatie over het programma, de tijden & prijzen staat vermeld in de activiteitenflyer die is bijgesloten.