Nog meer bedrijven sluiten zich aan bij Energie Concenant (HEC)

Foto: Helmond Nieuws

Begin 2013 hebben 18 Helmondse bedrijven, waaronder de gemeente Helmond, afgesproken om te werken aan energiebesparing en de inzet van duurzame energie. De intentie is het terugdringen en ‘vergroenen’ van het energiegebruik met 10% in 3 jaar tijd.

De afspraken zijn vastgelegd in het Helmondse Energie Convenant (HEC) dat door alle deelnemers is getekend. Inmiddels hebben meer bedrijven zich bij het convenant aangesloten. Op dit moment zijn er 20 deelnemende bedrijven, variërend van enkele winkeliers tot grote bedrijven op het BZOB.

De bedrijven werken zelfstandig -maar soms ook samen- bij het treffen van maatregelen. Dat doen ze niet alleen omdat het goed is voor het milieu, maar vooral ook omdat energiekosten een steeds groter onderdeel vormen van de bedrijfslasten. Een belangrijk aspect van het HEC is; leren van elkaar. Vandaar dat één keer per jaar een bijeenkomst wordt georganiseerd waar de bedrijven elkaar ontmoeten en nieuwe ontwikkelingen worden gepresenteerd. Tijdens de bijeenkomst van 9 maart worden ook de eerste resultaten van het HEC gepresenteerd en tekenen enkele nieuwe leden het convenant.