Lambert Kreekels aan het woord in boek Clubiconen van Leon Voskamp

Foto: Clubiconen Leon Voskamp

Iedere club heeft ze: clubiconen. Mensen met liefde voor de club die ook nooit meer zal verdwijnen. Een van deze mensen is ‘onze eigen’ Lambert Kreekels. In het boek Clubiconen is hij één van de 21 oud-profvoetballers die aan het woord komt.

De Helmonder praat openhartig over zijn loopbaan als profvoetballer. Een loopbaan waarin hij Helmond Sport meerdere keren verliet, maar toch telkens weer op het oude nest terugkeerde. Kreekels is met 78 treffers eeuwig topscorer van de club en dat terwijl hij nooit een echte spits was. “Ik was altijd veel meer een speler die anderen goals liet maken. Toentertijd was ik een linksbinnen, een spelbepaler. In latere jaren heb ik ook op het middenveld of als valse rechtsbuiten gespeeld. Een harde werker was ik nooit. Mijn eerste sliding maakte ik toen ik 29 jaar was. Ik had gevoel voor situaties, stond nooit op dezelfde plek. Als voorhoedespeler moet je zorgen dat je als je niet heel snel bent, je slim speelt. Tijdens de trainerscursus die ik tijdens mijn loopbaan volgde, zag ik eigenlijk pas dat er ook heel andere dingen bij voetbal komen kijken.”

Lees meer in het boek Clubiconen, geschreven door Leon Voskamp en onder andere te bestellen via de boekwinkel of via deze link

bron : Helmond Sport