Open dag bij Montessorischool in Brouwhuis

Foto: Helmond Nieuws / Google Maps

Op 14 maart houdt de Montessorischool Helmond van 11 uur tot 14 uur haar open dag aan de Dinkelstraat 65 in Brouwhuis Helmond.

Iedereen is van harte welkom om onze school te komen bezoeken. Tijdens de open dag  heeft u de mogelijkheid om alle informatie krijgen over hoe het Montessori onderwijs gestalte wordt gegeven. De dag staat in het thema van “Samen de wereld ontdekken”. Wij staan voor warm, persoonlijk onderwijs waarbij het kind op avontuur mag om de wereld te ontdekken. Niet alleen uit een boekje werken, maar ook zelf mogen uitproberen, en uitzoeken om te leren van de eigen ervaringen.

Op 14 maart zijn er kinderen aan het werk op school om u een beeld te geven van deze dagelijkse gang van zaken. Een kind neemt van de Montessorischool Helmond een extra survivalpakketje met vaardigheden mee. Zij hebben zelfvertrouwen, kunnen goed plannen, zijn zelfstandig en hebben geleerd de juiste keuzes te maken. De kinderen stappen vol zelfvertrouwen de wereld in.

De school is sinds kort in het bezit van een mooie kinderboerderij. Onze Kinderen werken zelf in de kinderboerderij en rapen elke ochtend de eitjes. De kinderboerderij wordt op 14 maart officieel geopend. En alle activiteiten staan die dag in het teken van de boerderij.

Komt u ook met uw kind de kippen knuffelen? De open dag is voor alle mensen die geïnteresseerd zijn in onze school. Het is die dag feest, ook voor onze eigen kinderen en ouders. Weet u bijvoorbeeld dat wij als eerste school in Helmond het Vignet Gezonde School Sociaal Emotioneel hebben behaald? En dat zowel de inspectie, als onze ouders, supertevreden zijn over ons onderwijs?

Op 14 maart zijn er allerlei leuke activiteiten zoals schminken, op een paard een rondje rijden. En natuurlijk zijn er de dieren die geknuffeld mogen worden. U bent van harte welkom de wereld die Montessorischool Helmond heet te komen ontdekken.