Met 50 procent korting naar Gemeentemuseum Helmond

Foto: Helmond Nieuws

Kom genieten van deze briljante film over Vincent van Gogh die alleen op 26 april is te zien bij Pathé Helmond! Op vertoon van het filmticket van deze film krijg je bij Gemeentemuseum Helmond 50% korting op een entreekaart. De actie is geldig t/m 30 augustus.

De film geeft een ongekende en volledige toegang tot de schatten van het Amsterdamse Van Gogh Museum. Ervaar dan ook het wonder van het zien van deze meesterwerken op het grote scherm, en maak kennis met de interpretaties en verklaringen van wereldberoemde curatoren en kunsthistorici op Van Gogh’s werk.

Verder dan Van Gogh

Heb je de film gezien, kom dan verder genieten van de kleinschalige maar charmante expositie Verder dan Van Gogh, kunst uit eigen collectie (t/m 30 augustus) bij Gemeentemuseum Helmond, locatie kasteel. De expositie toont werken van kunstenaars die net als Vincent van Gogh in zijn Nuenense periode geïnspireerd werden door boeren, wevers en Brabantse koppen. De tentoonstelling brengen we ter gelegenheid van het Van Gogh jaar: in 2015 overleed de kunstenaar precies 125 jaar geleden.

Tijdgenoten

Een echte Van Gogh ga je bij ons niet zien. Wat je wel in de expositie beleeft is wat Vincent inspireerde. En dat laten we zien aan de hand van kunst van de tijdgenoten van Vincent van Gogh waaronder Matthijs Maris, Pieter de Josselin de Jong en Anton van Rappard. Ook na Van Gogh werden schilders en fotografen geïntrigeerd door het boerenbestaan. In de jaren dertig van de vorige eeuw fotografeerde Martien Coppens (1908-1986) een aantal Brabantse boerenportretten, haarscherp en zonder mededogen. Ook de moeder van kunstenaar Marinus Dillen (1890-1985) werd vereeuwigd. Dillen zelf tekende ook graag de gewone Brabantse mens.

Activiteitenprogramma

De korting actie geldt ook in Nuenen bij Vincentre. Hier kun je eveneens met het filmticket ‘Vincent Van Gogh’ terecht en ontvang je op 26 april 50% korting op een museumbezoek. In de Nationale Museumweek van 18 t/m 24 april bieden we een uitgebreid activiteitenprogramma rondom de tentoonstelling Vrouw en Werk, door de ogen van de kunstenaar 1865-2015 (t/m 7 juni, locatie Boscotondohal). Ook rondom de Van Gogh tentoonstelling bieden we rondleidingen aan. Kijk op www.gemeentemuseumhelmond.nl voor meer informatie over het programma.