Hoe kun je je kinderen positief opvoeden?

Foto: Helmond Nieuws

De Triple P cursus positief opvoeden van tieners bestaat uit 5 bijeenkomsten met een groep van 10 tot 12 ouders. De eerste vijf groepssessies duren 2 tot 2,5 uur.

Tijdens de sessies leren ouders de basisprincipes en opvoedstrategieën van Triple P door middel van observatie, groepsdiscussie, zelf oefenen dmv rollenspelen en het geven en krijgen van feedback. Na iedere sessie krijgen ouders thuisopdrachten mee. Sessie 6 & 7 zijn een telefoongesprek van 15 tot 30 minuten. Tijdens het gesprek evalueert de cursusleider met de ouder hoe het gaat met het toepassen van de vaardigheden in de thuissituatie. Waar nodig wordt het plan van aanpak bijgesteld.

Zo kan het passend gemaakt worden voor iedere opvoedsituatie.  Voor wie is het?  De tienercursus Positief Opvoeden is geschikt voor ouders die gedragsproblemen bij hun kind (12-17 jaar) ervaren, in één of meerdere settings (thuis, school, clubs, vrienden). De Tienercursus is ook geschikt voor ouders die ondersteuning kunnen gebruiken in hun opvoedvaardigheden. De ouders kunnen zich committeren aan een programma van 5 bijeenkomsten.

Belangrijke indicaties zijn:
– De tiener heeft gedragsproblemen thuis en/of in andere situaties (thuis, school, clubs, vrienden);
– Ouders willen opvoedvaardigheden leren;
– Ouders zijn in staat de groepsbijeenkomsten te volgen;
– Ouders zijn bereid actief thuis te werken aan de verbetering van de opvoedsituatie;
– Ouders beheersen de Nederlandse taal redelijk.

Bijeenkomsten: dinsdag 12 mei, 19 mei, 26 mei, 2 juni en 9 juni 2015. In overleg daarna 2 bel afspraken.  Tijdstip: 19.00-21.00/21.30 uur.  Aanmelden: Liesbeth Schobers, [email protected] en Desiree de Greef; [email protected] of bellen met naar 040-2831675.  Kosten: 45 euro. Dit betreft enkel de materiaal kosten. U ontvangt hiervoor een werkboek.  Locatie: nog nader te bepalen in Helmond of andere locatie in ons werkgebied.  De intakegesprekken vinden in april-mei plaats.