Helmond Sport gelijkgespeeld tegen Jong PSV

Helmond Sport heeft maandagavond zijn eerste wedstrijd in de vierde en laatste periode met 0-0 gelijkgespeeld tegen Jong PSV.

De ongeveer 400 toeschouwers in het (nauwelijks gevulde) Jan Louwers Stadion zagen een parodie op betaald voetbal, de eindstand gaf het niveau van deze bloedeloze partij dan ook volledig weer. Vooraf leek HS een moeilijke avond te krijgen gezien het aantal spelers uit de A-selectie dat de Eindhovenaren hadden opgesteld, maar Stijn Schaars, Abel Tamata en Marcel Ritzmaier lieten vanavond niet zien dat zij ooit op een hoger niveau hebben gespeeld dan in de kelder van het betaalde voetbal.

Doelman Remco Pasveer liet wel zien dat hij controle over de bal heeft, hij tekende voor de eerste opvallende actie van de wedstrijd toen hij de storende Marciano Duda poortte. HS keek trouwens niet op een inspanning meer of minder om Jong PSV zo veel als mogelijk voor de voeten te lopen, en mocht er dan toch nog een vijandelijke speler doorbreken was er (zoals gewoonlijk) nog altijd doelman Wouter van der Steen.

Ex-HS speler Erik Quekel (in de winterstop gehuurd van FC Den Bosch omdat er in de jeugdopleiding van PSV geen spits meer voorradig was) zag zijn inzet vanaf vijf meter gekeerd, de Helmondse doelman voorkwam later ook nog dat Rai Vloet (ook deel uitmakend van de A-selectie) zou scoren, maar had tussendoor wel de hulp nodig van centrale verdediger Koen Weuts die een inzet van de doorgebroken rechtsbuiten Boljevic van de doellijn haalde.

De eerste Helmondse doelkans (die tevens de laatste zou blijken te zijn) viel pas na rust. Stanley Elbers rondde een dribbel af met een hard schot wat op de lat belandde, buiten bereik van Pasveer. HS zou in de tweede helft wel meer op de vijandelijke helft spelen, maar had in de slotfase nog een prachtige redding nodig van de eigen doelman (na een harde kopbal van centrale verdediger Loof uit een corner) om met een punt huiswaarts te kunnen keren.

HS stijgt na dit gelijkspel van de voorlaatste naar de achttiende plaats, komende vrijdag ontmoet het in het Lavans Stadion FC Eindhoven dat zestien plaatsen hoger staat.