Voorjaarskermis één en al spectakel en amusement

Foto: Helmond Nieuws

De Helmondse voorjaarskermis wordt dit jaar gehouden van vrijdag 27 maart tot en met donderdag 2 april. De kermis staat opgesteld op en rond de Ameidewal, de Markt en de Watermolenwal. De Voorjaarskermis telt zo’n 50 attracties.

Een nieuwe attractie is ‘Das Omen’, Nederlands enige loopspookhuis met levende acteurs. Dit bijzonder mooie griezelhuis ging in 2013 in première en komt nu naar de Helmondse Voorjaarskermis. Al met al zorgen de vele attracties, vermaak- en verkoopzaken en eetgelegenheden ervoor dat jong en oud zich op een betaalbare manier naar hartenlust kan amuseren. De kinderzaken kosten in Helmond € 1,50 (10 ritten voor € 10,-).

Nieuwe website

De geheel vernieuwde website www.helmondkermis.nl is online. Op deze site staat alle informatie over de komende kermissen, zoals een overzicht van de attracties, de indeling van de kermis, het programma van dag tot dag en alle promotionele acties die er gehouden worden.

Kleur en fotowedstrijd

Voor kinderen is er een kleurplaat die is te downloaden van de website www.helmondkermis.nl. De gekleurde platen kunnen worden ingeleverd bij de attractie grijpkranen op de markt op vrijdag 27 maart tussen 16.30 – 18.30 uur. Elk kind ontvangt bij inlevering van de ingekleurde tekening een leuk kermisprijsje. Voor jongeren en volwassenen is er een fotowedstrijd via Facebook. Foto’s kunnen worden gedeeld via www.facebook.com/gemHelmond. De leukste kermisfoto’s worden beloond met mooie prijzen, zoals een dagje gratis kermis vieren. De prijzen worden uitgereikt tijdens de officiële opening van de kermis op vrijdag 27 maart om 16.00 uur bij de kiosk op de Markt.