Kennis maken met moderne kunst door middel van een kunstspel

Foto: Helmond Nieuws

Wild Beest is een interactief kunstspel bij de tentoonstelling Roef‐Meelker ‘En public’ waarin op speelse wijze kennis gemaakt wordt met moderne kunst. De toegang voor kinderen t/m 12 jaar is gratis, met betalende begeleider. De kosten voor deelname aan Wild beest bedragen €3,50 per persoon. Wild Beest is te bezoeken tijdens de reguliere openingstijden van het museum.

Wild beest begint met het volgende verhaal: ”In dierentuin Dierenrijk zijn door een computerstoring bij een aantal kooien de elektronische sloten open gegaan! Eend, zebra en olifant zijn daardoor ontsnapt. Maar ook Wild beest is uitgebroken. Eend, zebra en olifant zijn nu voor hem op de vlucht. Ze rennen richting de stad, zo het museum in. Help jij mee de dieren te vinden en Wild beest te vangen?”

Speurtocht
Door middel van een opdrachtenboekje, een spelbord en een koffertje volg je je eigen route van de dieren. In het koffertje zitten spullen  die je nodig hebt voor het uitvoeren van de opdrachten zoals handschoenen, audiotours, tekenmaterialen etc. Op het bordspel  zijn routes in de vorm van voetsporen afgebeeld. De antwoorden en de keuzes die er gemaakt worden bepalen het spoor en de richting van de route.

Schildersbeest
De route eindigt met de vondst van het Wild Beest… Als afsluiting kun je, net als de beroemdste schilder uit de tentoonstelling: Karel Appel, in de donkerste ruimte van de zaal, ‘smijten met verf’ om zo tot een eigen creatie van Wild beest te komen. Dit gebeurt met een remote controller; schilderen met gekleurd licht. Op die manier kun je schilderen  ín de tastbare ruimtelijke wereld. Ook kun je een witte jas aantrekken en jezelf laten ‘beschilderen’ door anderen. Wel fototoestel meenemen om je eigen creatie vast te leggen!

De kleurkamer is alleen geopend op woensdagmiddag van 13.00 – 16.30 uur en in de meivakantie van dinsdag t/m vrijdag van 13.00 – 16.30 uur (28 april t/m 8 mei).  (DUS NIET IN HET WEEKDEND!)De kosten hiervoor bedragen €4,00 per persoon (inclusief speurtocht).

Roef-Meelker en Public
Deze bijzondere schenking beeldende kunst in de Boscotondohal laat een belangrijk deel van de kunstverzameling zien die de familie Roef‐Meelker sinds de jaren 70 van de vorige eeuw heeft opgebouwd. De collectie beslaat de periode 1920‐1980 en bevat zowel abstracte als figuratieve kunstwerken. Enkele bekende namen van kunstenaars zijn: Bissière, Appel, Brands en Corneille. Voor Wild beest  is de tentoonstelling aangevuld met een aantal kunstwerken uit de eigen collectie van het museum.