Royaal honorarium voor nieuwe stadsdichter Abdelkader Benali

Foto: Helmond Nieuws

Helmond tast diep in de buidel om de Amsterdammer Abdelkader Benali voor 1 jaar stadsdichter/schrijver van Helmond te laten zijn. Helmond Aktief heeft hierover duidelijke vragen gesteld aan het college van B&W.

Vragen als, in hoeverre is het college betrokken bij de voordracht en werkelijke benoeming, worden de criteria door en met het college van B&W gedeeld, normaliter is de financiele bijdrage voor een stadsdichter 10.000 euro voor 4 jaar, hoe is dit bij Benali geregeld en is er volgens het college van B&W wel voldoende aandacht besteed naar de zoektocht van een stadsdichter/schrijver die enigzins binding heeft met Helmond, zijn roots hier heeft liggen of zijn sporen in het Helmondse al verdiend heeft.

Het college van B&W laat hierop het volgende weten, Wethouder Stienen is betrokken geweest bij de voordracht en benoeming van Benali, de criteria voor een Helmondse stadsdichter/schrijver worden bepaald door het Literair Café, de visie en zoektocht naar een bekende (landelijke) schrijver welke het Literair Café is aangegaan is gesteund door het college van B&W.

Het honorarium van Benali is vastgesteld op een slordige 8.000 euro voor 2015, hiervoor moet de stadsdichter vier bezoeken van enkele dagen aan Helmond brengen om contact te krijgen met Helmond om vervolgens zijn gedichten te schrijven. Stel dat elk bezoek een bezoek is van vier dagen dan is hij 16 dagen aan het werk voor 8.000 euro, dat is 500 euro per dag.

Lees [HIER] Abdelkader Benali volgt Wim Daniëls op

Lees [HIER] Helmondse politieke partij wil antwoorden over keuze stadsdichter