Onnodig verlies voor Helmond Sport

Foto: Helmond Sport

Helmond Sport heeft geen punten overgehouden aan de derby tegen FC Eindhoven, in het Lavans Stadion wonnen de blauw-witten met 2-3. Dat het team van Jan van Dijk deze wedstrijd zou verliezen, was na een goed half uur spelen geen gewaagde voorspelling, tot dan toe hadden de gasten zowat het monopolie op balbezit.

Na tien minuten resulteerde dat in de eerste kans, linksbuiten Joey Sleegers (de enige geboren Helmonder op het veld, maar wel in Eindhovense dienst) dwong keeper Wouter van der Steen tot zijn eerste redding van de wedstrijd. Vijf minuten later viel de openingstreffer toch nadat de Helmondse verdediging had verzuimd om de bal weg te werken uit het doelgebied, Jason Bourdouxhe kon profiteren (15′ ;0-1).

FC Eindhoven was na een half uur spelen dicht bij de 0-2 toen Joey Sleegers vanaf ruim twintig meter tegen de paal schoot, maar vijf minuten later zag het tot dan toe onbezorgde avondje voor de gasten er plotseling heel anders uit. Centrale verdediger Chiro N’toko kreeg een (terechte) rode kaart voor het natrappen van Diouck, vanaf dat moment nam Helmond Sport het initiatief over. Doelkansen kwamen er vooral voor Diouck, maar zowel met de voet als met het hoofd wist hij de bal niet tussen de doelpalen te krijgen. Een spaarzame uitval van de Eindhovenaren zou de inleiding vormen voor de op dat moment onverwachte uitbreiding van de voorsprong, Justiana maakte een volstrekt onnodige overtreding in het strafschopgebied op rechtsback Bourdouxhe, de toegekende penalty werd benut door linksback Maxime Gunst (60′ ;0-2).

Voor Jan van Dijk (die vooral nadrukkelijk bezig was met het attenderen van de scheidsrechter op het tijdrekken van de gasten) was dit het sein om oppotunistischer te gaan spelen, Tuijp werd ingebracht als extra spits. De aansluitingstreffer viel echter uit een schot uit de tweede/derde lijn door centrale verdediger Koen Weuts, doelman Tom Muyters zag er bij deze goal niet goed uit (71′ ;1-2).  Eindhoven leek te gaan bezwijken onder de druk, maar werd bevrijd door Branco van den Boomen die een fraaie actie met een boogbal buiten bereik van doelman Van der Steen afrondde (81′ ;1-3).

Toch zou de spanning nog terugkeren in de wedstrijd, door een ‘frommelgoal’ van invaller Nieskens (87′ ;2-3) die naast Tuijp in de punt van de aanval was geposteerd. Stanley Elbers (ook vandaag weer de gevaarlijkste man aan Helmondse zijde) had zijn optreden bekroond kunnen zien met de gelijkmaker die gezien het “elf-tegen-tien spelbeeld” meer dan verdiend was, maar zijn schot ging tegen de lat.

Helmond Sport blijft na deze nederlaag op de achttiende plaats staan van de Jupiler League. A.s. maandag staat de volgende wedstrijd alweer op het programma, thuis tegen Jong FC Twente.

Hbron : Helmond Sport