Helmonder is in China tijdens een werkbezoek overleden

Foto: Wil Kling - TU/e

Zaterdagochtend is prof.ir. Wil Kling (64) van de faculteit Electrical Engineering (EE) in China overleden. Hij laat zijn vrouw (Mirjam van der Pijl, PvdA Helmond), 3 zonen en een kleinkind achter. Hij woonde met zijn vrouw al jaren in de Helmondse wijk Dierdonk.

Kling was capaciteitsgroepsvoorzitter van de groep Electrical Energy Systems. Hij was met een aantal collega’s en promovendi in Hangzhou voor een cursus/workshop die was georganiseerd in het kader van de samenwerking tussen Cluster-universiteiten en een verband van Chinese topuniversiteiten. Kling is een natuurlijke dood gestorven.

Kling studeerde in 1978 af bij de opleiding Electrical Engineering aan de TU/e. Hij werkte tot 1983 bij de Technisch Economische Afdeling van de N.V. Kema. Van ’83 tot ’98 was hij senior beleidsmedewerker bij de N.V. Sep, afdeling Planning en Onderzoek. Hierna werd hij senior medewerker Netstrategie in de business unit Assetmanagement bij TenneT TSO bv.

In 2008 stapte hij over naar de TU/e. Hij was al sinds 1993 deeltijdhoogleraar aan de Technische Universiteit Delft en sinds 2000 aan de TU/e. In december 2008 benoemde de TU/e hem tot voltijds leerstoelhouder van de vakgroep Electrical Energy Systems. Hij leidde onderzoekprogramma’s op het gebied van decentrale opwekking, windenergie, netwerkconcepten en betrouwbaarheid. Kling was actief in internationale organisaties zoals Cigré en IEEE. Ook was hij de Nederlandse vertegenwoordiger van de studiecommissie Distribution Systems and Dispersed Generation binnen de organisatie CIGRE. Hij was voorzitter van het studiecomité CO (Gecombineerd) binnen groep C (Systemen).

Het bestuur van de faculteit Electrical Engineering is bijzonder getroffen door zijn dood. De faculteit is geschokt is door het plotselinge overlijden. “Kling was een gedreven wetenschapper, een prettige collega en was van grote waarde voor zowel de faculteit als de EES-groep. Hij zal gemist worden.”

Helmond Nieuws condoleerd de nabestaanden en wenst familie, vrienden, bekenden veel sterkte met dit grote verlies.

bron : TU/e