Militairen gebruiken regio Helmond als oefenterrein

Foto: Helmond Nieuws

Deze maand vinden er in deze regio drie militaire oefeningen plaats. Hierdoor kunnen zich militairen door Helmond begeven.

De eerste oefening vindt plaats tussen maandag 16 en vrijdag 20 maart. Deze oefening worden gehouden voor de opleiding en training van infanteristen. Praktisch gezien houdt dit in dat de militairen zich verplaatsen in wielvoertuigen en te voet. Dat doen zij op bestaande wegen en paden. Aan deze oefeningen nemen 60 personen en 22 militaire wielvoertuigen deel. De oefenende troepen zijn van het 17 Pantserinfanteriebataljon uit Oirschot.

De tweede oefening is van maandag 23 tot en met vrijdag 27 maart. Hierbij zullen er opstellingen ingenomen worden en militaire voertuigen verplaatst worden. Het overige verkeer zal hierbij niet worden gehinderd. Aan deze oefening van het Commando Luchtartillerie uit Venray nemen 100 militairen en 37 militaire wielvoertuigen deel.

En derde oefening is van maandag 23 maart tot en met zondag 3 april en vindt plaats voor de opleiding en training van militairen van de Koninklijke Landmacht. Zij zullen zich met militaire voertuigen en te voet verplaatsen over openbare wegen en paden. Aan de oefening nemen 30 militairen deel. Zij worden ondersteund door 17 voertuigen.

Bij de oefeningen wordt geen gebruik gemaakt van (oefen)munitie.