Wederom een nederlaag voor Helmond Sport

Helmond Sport heeft zijn tweede thuisnederlaag geleden binnen vier dagen tijd, na het verlies afgelopen vrijdag tegen FC Eindhoven (2-3) ging vanavond ook Jong Twente er met de volle winst vandoor.

Toch was het team van trainer Jan Zoutman alleen in het eerste half uur de bovenliggende partij. Gescoord werd er in die periode echter niet door de ploeg die de Jupiler League volgend seizoen gaat verlaten (bezuiningsmaatregel als gevolg van de slechte financiële situatie van de Tukkers), Christofer David zag zijn lob net naast gaan, Shadrach Eghan stond vrij voor doelman Van der Steen maar schoot recht op hem af en spits Jari Oosterwijk liet de bal van zijn voet afspringen.

Het duurde tot de 38e minuut voordat HS gevaarlijk werd, sterker nog, het kwam binnen deze minuut tot drie doelpogingen. El Allouchi zag eerst zijn kopbal gekeerd door Twente-doelman Filip Bednarek, daarna zijn schot gekeerd, en vervolgens mikte Kevin Visser in de rebound in het zijnet. Twee minuten later waren het echter de gasten die op voorsprong kwamen, rechtsbuiten Kasper Kusk mocht helemaal vrij op doelman Van der Steen aflopen die geen verweer had tegen het geplaatste schot in de verste hoek (40′ ;0-1).

De slechts 917 toeschouwers (de spelers van Jong Twente zijn overigens de aanblik van lege tribunes inmiddels wel gewend van hun thuiswedstrijden in de immense Grolsch Veste) mochten enkele minuten later de (fraaie) gelijkmaker bejubelen, Justiana vond vanaf 25 meter de rechterbenedenhoek (43′ ;1-1).

Na de rust (met Tuijp in plaats van de onzichtbare Duda in de spits) nam HS het initiatief in handen. De (over-)ijverige Elbers zag zijn schot net over gaan, Visser zijn kopbal net naast gaan, Strijbosch raakte de lat, Visser in de rebound daarvan de keeper, en bij de daarop volgende corner werd een kopbal van de mee naar voren gekomen Sven van de Kerkhof door een Twentse verdediger van de lijn gehaald.

Van de Kerkhof zou een kwartier later de fout in gaan bij een verdedigende actie, met een (op dat moment onverwachte) tegentreffer tot gevolg. Doelman Van der Steen kon de inzet van Kusk nog pareren, maar was kansloos in de rebound van Eghan (72′ ;1-1). Voor Van de Kerkhof was de wedstrijd kort hierna afgelopen, hij werd vervangen door Dave Nieskens die zoals bekend in het eerste elftal als pinch-hitter wordt gebruikt, bij de beloften speelt hij als centrale verdediger. Het hoofd van Nieskens werd veelvuldig gezocht met de lange bal, maar werd niet gevonden. De kleine El Allouchi was met zijn kopbal nog het dichtst bij de (verdiende) gelijkmaker.

HS blijft na deze nederlaag op de achttiende plaats staan in de Jupiler League. A.s. vrijdag speelt HS in en tegen Volendam, de nummer vier.

bron : Helmond Sport