Lever je Grootmoeders tips in bij onder ander boekhandel De Ganzeveer

Foto: museumhelmond.nl

Nog t/m 13 mei: lever je Grootmoeders tip in bij de kleurrijke en opvallende zuilen die staan bij boekhandel De Ganzeveer, woonzorgcentra Ameideflat, Keyserinnedaal en Alphonsus, wijkhuis De Fonkel, ontmoetingscentra D’n Huijsakker, Bibliotheek Helmond en het museum (locatie Boscotondohal) en ontvang 50% korting op een toegangskaartje voor elke tweede persoon! De korting actie tref je aan bij de zuilen op speciaal hiervoor gemaakte vouchers.

Fotografieproject

De Grootmoederstips maken deel uit van een fotografieparticipatie project dat fotografe Romi Tweebeeke in samenwerking met het museum uitvoert: Romi: “Afgelopen december werd mij gevraagd om een projectplan. Het plan moest aansluiten op het thema van de kunsttentoonstelling ‘Vrouw en Werk’ en heeft als doel Helmond en omgeving meer betrokken te laten zijn bij het museum. Ik besloot om dicht bij mezelf te blijven en schreef een plan om vrouwen van boven de 80 te portretteren die ondanks hun hoge leeftijd niet zijn uitgewerkt en nog een zelfstandig huishouden draaien. Naast deze foto’s verzamel ik handgeschreven briefjes met grootmoeders tips, levenslessen, recepten en uitspraken. De portretten en briefjes vormen straks het raamwerk van de foto expositie.” Deze kleinschalige maar charmante foto expositie is gepland op het Havenplein en is zeer waarschijnlijk te zien vanaf mei.

Steun ons!

Mochten je het museum en Romi willen steunen bij/met dit project, lever je Grootmoeders tip in bij de zuilen en of stuur een briefje met je tip gratis naar: Gemeentemuseum Helmond / Grootmoeders Tips Antwoordnummer 102, 5700 VB Helmond.

Werkende vrouwen in de kunst

De Grootmoederstips, het fotografieproject, een uitgebreid activiteitenprogramma in de Nationale Museumweek (18 t/m 24 april), een rondleiding op 1 mei op Dag van de Arbeid en een muziekmiddag op 17 mei (in samenwerking met diverse Helmondse culturele partners) organiseert het museum speciaal rondom de tentoonstelling ‘Vrouw en Werk, door de ogen van de kunstenaar 1865-2015’ (nog t/m 7 juni, locatie Boscotondohal). Deze presentatie (o.a. schilderwerken en fotografie) zet aan tot nadenken over de positie van de vrouw in het verleden én in het Nederland/de wereld van nu. Er is werk te zien van onder andere Isaac Israëls (NL), Constantin Meunier (B), Eva Besnyö (NL), Martin Parr (GB), Jan Toorop (NL), Edward Burtynsky (CAN), Suze Robertson (NL), Käthe Kollwitz (D), Anton van Rappard (NL), Michael Wolf (D) en Tuomo Manninen (FIN).