Bouwopleidingen ROC Ter AA scoren het hoogst in de keuzegids

Foto: ROC Ter AA

De bouwopleidingen van ROC Ter AA scoren in het vakgebied Bouwkunde het hoogst in de Keuzegids MBO 2015. De Keuzegids biedt per vakgebied een gedetailleerde kwaliteitsvergelijking van alle opleidingen van alle mbo-scholen in Nederland.

De oordelen in de gids zijn gebaseerd op gegevens over studiesucces, op studentenoordelen in het kader van de grote landelijke mbo-enquête (JOB-Monitor) en op rapporten van de onderwijsinspectie. Dit levert voor elke school per vakgebied een score op tussen de 20 en 100. Bij een score vanaf 75 spreekt de gidsredactie van een ‘Topopleiding’. In het vakgebied Bouwkunde krijgen de opleidingen van ROC Ter AA de hoogste score: 93. De gids zegt er het volgende over: “Toppers in de bouw zijn ROC Ter AA, Hoornbeeck (Amersfoort) en Scalda (Goes).”

Wil Hurkmans, teamleider van de bouwkundeopleidingen van ROC Ter AA in Mierlo, is blij met de waardering. “De bouw maakt op dit moment een moeilijke tijd door. Toch zijn wij optimistisch over de baankansen in de bouw voor jonge, goed opgeleide vakmensen. Samen met Bouw Infra Mensen Mierlo (voorheen SBRH) en Dé Schildersvakschool werken we keihard aan het hoge niveau van onze opleidingen.”

Bij ROC Ter AA behoren onder meer de opleidingen Middenkaderkaderfunctionaris Bouw, (Allround) Metselaar en (Allround) Timmerman tot het vakgebied Bouwkunde. Ook de opleidingen Schilderen en Infratechniek worden in de Keuzegids 2015 aangemerkt als ‘Topopleiding’.