Er zit mogelijk al XTC in ons drinkwater volgens bodemexpert

Foto: Helmond Nieuws

XTC-afval is een gevaar voor de volksgezondheid en het milieu, het gebrek aan afspraken over saneren van dumpplekken is één van de redenen waardoor de kans aanwezig is dat ons grondwater en uiteindelijk drinkwater vol komt te zitten met deze chemische troep.

Grondwater is prima te zuiveren alleen het chemische bestanddeel wat onder andere in XTC zit hoort hier niet bij, als deze vervuiling niet beter aangepakt gaat worden komt er straks drinkwater uit de kraan waar je ziek van kan worden. Als je bij een dumpplaats komt kun je dampen inademen die dodelijk kunnen zijn, deze chemische rotzooi trekt ook het grondwater in en bij niet grondig genoeg gezuiverd grondwater zal ons drinkwater dus ook een probleem gaan opleveren.

In de regio Helmond worden er met regelmaat dumpplekken gevonden, maar in heel Noord-Brabant en Limburg zijn de problemen het grootst, de vele dumpplekken van onder andere XTC-afval zorgt ervoor dat de natuur het onnodig zwaar te voorduren krijgt. Er is geen beleid gemaakt over hoe je een dumpplek moet saneren, hierdoor worden er onnodige risico’s genomen die dus schadelijk kunnen zijn voor de volksgezondheid.

bron : Metro nieuws